Het kustpad langs de Costa del Sol, het "Senda Litoral" (GR92), nadert voltooiing in 2020

Dit pad, langs 180 km kustlijn, biedt een bijzondere route langs 14 plaatsen aan de Costa del Sol. Vanaf het Balcon de Europa, in Nerja, tot het Castillo de la Duquesa in Manilva. En dat met het beste weer van Europa.

Het kustpad, gemaakt als variant op de Camino del Rey in het binnenland, loopt over promenades en fietspaden, langs stranden, kliffen en natuurlijke locaties tussen de steden en langs plaatsen die een speciaal tintje aan de route toevoegen, zoals: de Cantales de La Araña, de Peñon del Cuervo, Punta Chullera, de Duinen van Artola, langs de delta van Río Vélez, de riviermonding van de Guadalhorce en het rotsachtige gedeelte tussen Calahonda en Calaburras, in Mijas.

Verder omvat het pad, naast andere historische bronnen, de reeks van 42 “Almenara” wachttorens langs de kust van Malaga, evenals de Fenicische archeologische Vélez Málaga site.

Inmiddels is volgens Andalucia.com 70 % van het pad helemaal klaar. In de buurt van Marbella zijn nog 5 projecten  die in 2020 worden aangepakt, vanaf de boog van Marbella tot aan Los Monteros. Kijk welke trajecten eind 2019 klaar waren.

Fietsers

Niet alle stukken zijn toegankelijk voor fietsers. In Estepona is fietsen op de promenade verboden, in Mijas niet in het weekend en in Marbella mogen fietsers maximaal 10km/uur rijden.